Sheikh Zayed Grand Mosque
Ferrari World Abu Dhabi
Abu Dhabi Falcon Hospital
Emirates Palace
Heritage Village
ابوظبی یکی از امیرنشینهای هفتگانه و پایتخت کشور امارات متحده عربی است. امارت ابوظبی بین خط عرض ۲۲٫۵ شمالی، وخط طول ۵۱ و ۵۵ درجه شرقی از نصف النهار مبدأ واقع شدهاست. و بزرگترین امارت هفتگانه کشور امارات متحده عربی است. مساحت آن حدود ۶۷۳۴۰ کیلومتر مربع است، ودر حدود ۸۶٫۷ ٪ از مساحت خاک امارات متحده عربی را در بردارد ودر ساحل جنوبی خلیج فارس واقع شده است.
نام این امارت به ابوظبی از آنجاست که بعلت وجود آب شیرین در دوران قدیم، گلهای از ظباء به معنی آهو، قبل از ورود انسان به این منطقه در آنجا وجود داشته است. در سال ۱۷۶۱ قبیله بنی یاس بعد از پیدا کردن آب شیرین در منطقه ساکن میشوند و نام منطقه را به خاطر وجود آهو یا همان ظباء ، ابوظبی می گذارند. در گذشته به ابوظبی ، ام النار نیز می گفتند.
واضح است که شهر ابوظبی در بیایان قرار دارد، اما در عین حال در امتداد خلیج فارس هم واقع شده است. از این رو در طول ماههای تابستان هوای این شهر کمی رطوبت به خود میگیرد که در ترکیب با حرارت سوزان، آزاردهنده میشود. ماه ژانویه هوا به طور معمول کمی به سمت خنکشدن و البته مهآلود شدن پیش میرود. با این وجود میتوانید با خیال راحت بدون چتر خانه را ترک کنید.
غذاهای عربی و خلیجی فوقالعاده خوشمزه و وسوسهانگیزند و همه جای دنیا هم طرفدار دارند. اگر عاشق غذا و طعمهای جدید هستید، ابوظبی شهر جذابی است که در آن حسابی دلی از عزا در میآورید. غذاهای امارات خوشطعم و خوشپخت و باب طبع ایرانیها هستند.
اولین چیزی که پیشنهاد میکنیم بچشید، حلیم است. غذای خوشمزه، پر و پیمان و سنگینی که تقریبا همان حلیم خودمان است با همان طعم بهشتی و بافت لطیف. گندم و گوشت را از شب تا صبح میپزند و در بشقابهای بزرگ سرو میکنند. این غذا به خصوص در ماه رمضان، اعیاد اسلامی و عروسیها طرفدار دارد.
شاورما نیازی به تعریف ندارد. غذای لذیذی که همه دنیا میشناسند و دوستش دارند. رستورانهای مختلف به روشهای متفاوتی شاورما سرو میکنند؛ رشتههای گوشت یا مرغ گریل شده همراه با سیر، ترشی، سیب زمینی سرخشده، گوجه فرنگی، پیاز و خیلی مخلفات دیگر که در نان مخصوص عریی (شبیه لواش یا تافتون) پیچیده میشود و فقط دیدنش آدم را گرسنه میکند.
حمص یا هوموس را هم حتما میشناسید. این خوشمزهی پرطرفدار البته غذا نیست بلکه نوعی سس یا چاشنی است که با نخود، روغن زیتون، اب لیمو، نمک و سیر درست میشود و آن را همراه نان پیتا یا شاورما میخورند. خیلی از رستورانها هم به عنوان پیشغذا برایتان سرو میکنند.
بعضی از بهترین رستورانهای ابوظبی که خوب است امتحان کنید:
رستوران اتوماتیک شعبهای از رستوران زنجیرهای موفق است که شاورمایش حرف ندارد و برایش سر و دست میشکنند. البته غذاهای عربی، مدیترانهای و اماراتی دیگر هم در منویش پیدا میکنید. تا ۱ نیمهشب هم باز است.
رستوران الدفرا در دهکده میراث ابوظبی جای مناسبی است برای اینکه بعد از آشنایی با تاریخ و سنتهای اماراتی، طعم غذاهای کلاسیک و مزههای عربی را هم بچشید. منظره شهر ابوظبی با خط آسمان دیدنیاش هم جلوی چشمتان است.
رستوران عربی لبانیز فلاور (گل لبنانی) را هم خوب است به خاطر شش نوع حمص خوشمزهاش امتحان کنید. کباب برهاش با سیر و نعنا هم خیلی طرفدار دارد. موزیک زنده عربی هم برایتان اجرا میشود.
کافه عربیا جای محشری هم برای خوردن غذا و قهوه عربی و هم لذت بردن از فضای هنری متفاوت است. عکسهای جالب، فانوسهای آویزان از سقف، دکور کلاسیک و کتابهایی که صاحب کافه برای خواندن به مشتریان قرض میدهد، باعث شده اینجا پاتوق جوانان و طبقه هنری و روشنفکر ابوظبی شود. کافه از ۸ صبح باز است و صبحانههای خوبی سرو میکند؛ هرچند از مرکز شهر و دیدنیهای ابوظبی دور است.